Pieni kansa, pitkä muisti — Suomalaisen Kirjallisuuden Seura talvisodasta 2000-luvulle

Häggman, Kai
Nimeke: Pieni kansa, pitkä muisti — Suomalaisen Kirjallisuuden Seura talvisodasta 2000-luvulle
Tekijät: Häggman, Kai (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522224798
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1403
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 524
Tuoteryhmät: Kulttuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tieteelliset seurat, kustantajat, arkistot, kirjallisuudenhistoria, kansanperinne, kansanrunous, folkloristiikka, kielentutkimus, suomen kieli, suomalais-ugrilaiset kielet, kustannustoiminta, suomenkielinen kirjallisuus, kirjailijat, apurahat, kirjallisuuspalkinnot, sivistyneistö, kansallinen identiteetti, kulttuurihistoria, historia
SKS:n historian kolmannessa osassa jäljitetään seuran toimintaa jatkosodan ajan miehitetyssä Itä-Karjalassa, paljastetaan professoreiden salaisia yhteyksiä virolaisiin emigranttipakolaisiin sekä katsotaan, kuinka 1960-luvun kulttuuriradikalismi muutti kansallisten tieteiden perinteistä kivilinnaa Helsingin Kruununhaassa.

Kirja on tärkeä lisä suomalaisen sivistyneistön kulttuurihistoriaan ja näkemyksellinen analyysi siitä, kuinka suomalaista identiteettiä on rakennettu niin sodan kuin rauhan oloissa. Teos on kirjoitettu erityisesti niille suomalaisille, joille suomen kieli ja kirjallisuus on oman identiteetin kivijalka myös globaalistuvassa maailmassa.

Dosentti Kai Häggmanin edellinen SKS:n historiateos Sanojen talossa sai kriitikoilta ja tiedeyhteisöltä poikkeuksellisen hyvän vastaanoton.


Tuotesuositukset