Runoilija latomossa — Geneettinen tutkimus Aaro Hellaakosken Jääpeilistä

Pulkkinen, Veijo
Nimeke: Runoilija latomossa — Geneettinen tutkimus Aaro Hellaakosken Jääpeilistä
Tekijät: Pulkkinen, Veijo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522228802
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1429
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 314
Tuoteryhmät: Kirjallisuus
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: geneettinen kirjallisuudentutkimus, vertaileva kirjallisuudentutkimus, lyriikka, poetiikka, tyylikaudet, modernismi, avantgarde, kokeellinen kirjallisuus, visuaalinen runous, runot, typografia, tulkinta, kirjallisuudentutkimus, kirjallisuudenhistoria, suomenkielinen kirjallisuus
Runoilija latomossa on tutkimus Aaro Hellaakosken Jääpeilistä (1928), joka on paitsi suomalaisen modernistisen runouden edelläkävijä ja klassikko, myös maamme ensimmäinen typografisesti kokeellinen runokokoelma. Tutkimuksessa Jääpeili asetetaan kirjallisuushistorialliseen kontekstiinsa tarkastelemalla sitä suhteessa kotimaiseen modernismia ja kirjataidetta koskevaan aikalaiskeskusteluun sekä kansainväliseen visuaalisen runouden traditioon.

Tutkimuksen pääpaino on Jääpeilin runojen ja kokoelman typografisen ulkoasun syntyhistoriassa, jota tarkastellaan käsikirjoitusten ja korjausvedosten valossa. Aineistoon sovelletaan geneettisen kritiikin menetelmää, joka yhdessä runsaan kuvituksen kanssa tuo esille Hellaakosken kirjoitusprosessin ja kokoelman typografisen ulkoasun toteutuksen eri vaiheet.

Teos on suunnattu kirjallisuudentutkijoiden ohella luovasta kirjoittamisesta, runoudesta, modernismista, avantgardesta, kirjahistoriasta ja typografiasta kiinnostuneille lukijoille.


Tuotesuositukset