Satunnaisesti Suomessa

Lamberg, Marko; Piela, Ulla; Snellman, Hanna
Nimeke: Satunnaisesti Suomessa
Tekijät: Lamberg, Marko (Kirjoittaja)
Piela, Ulla (Kirjoittaja)
Snellman, Hanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518580051
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 46,00 € (41,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Kalevalaseuran vuosikirja 97
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 325
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kalevalaseuran vuosikirjat
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurintutkimus, perinnetieteet, kulttuurikosketukset, transnationaalisuus, kansallinen identiteetti, suomalaisuus, suomalaiset, maahanmuuttajat, muuttoliike, monikulttuurisuus, kulttuurihistoria, historia
Kalevalaseuran 97. vuosikirja Satunnaisesti Suomessa tarkastelee Suomeen sattumalta saapuneita ja tänne tilapäisesti jääneitä ihmisiä ja ilmiöitä. Satunnaisia kulttuurisia kohtaamisia tapahtuu kaiken aikaa ja kaikkialla, keskellä arkea. Kulttuurisen kohtaamisen vaikeus ja viehätys piilee siinä, että vieraan kohtaaminen on kulttuurisidonnaista: maailmassa ei ole olemassa yhtä hyväksi katsottua tapaa kohdata vieras ihminen tai ilmiö.

Teoksen artikkelit käsittelevät erilaisuutta ja toisenlaisuutta Suomessa mutta myös sattumalta maahamme tulleiden henkilöiden kokemuksia ja tulkintoja Suomesta ja suomalaisuudesta. Taustoiltaan, kieleltään ja kulttuuriltaan erilaisten ihmisten kohtaaminen on aina haasteellista. Hankauskohtia aiheuttavat erilaiset käsitykset ja kokemukset maailmasta, hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä, rumasta ja kauniista. Eri kulttuureista lähtöisin olevien ihmisten ja ilmiöiden samanaikainen läsnäolo luo muutostarpeita ja vaatii uusia toimintamalleja miltei kaikilla elämän alueilla.


Tuotesuositukset