Sukupuoli ja väkivalta — Lukemisen etiikkaa ja politiikkaa

Karkulehto, Sanna; Rossi, Leena-Maija
Nimeke: Sukupuoli ja väkivalta — Lukemisen etiikkaa ja politiikkaa
Tekijät: Karkulehto, Sanna (Toimittaja)
Rossi, Leena-Maija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522228895
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1431
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 329
Tuoteryhmät: Kirjallisuudentutkimus
Kirjallisuus
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 86.2 Suomen ja suomalais-ugrilaisten kielten kirjallisuuden historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: väkivalta, representaatio, kontrolli, vallankäyttö, sukupuoliroolit, sukupuolittuminen, rakenteellinen väkivalta, seksuaalinen hyväksikäyttö, populaarikulttuuri, elokuvat, televisio-ohjelmat, kaunokirjallisuus, Internet, vihapuhe, kulttuurintutkimus, kirjallisuudentutkimus, feministinen tutkimus, sukupuolentutkimus
Sukupuolitettu ja seksuaalinen hyväksikäyttö sekä muu fyysinen väkivalta ovat näkyviä ilmiöitä tämän vuosituhannen kulttuurissa. Etenkin naisruumis on - niin elävänä kuin kuolleena - nykykulttuurin teksteissä ja kuvastoissa monenlaisen hyväksikäytön ja väkivallan kohde. Miehet taas esitetään usein naisia hyväksi käyttävänä ja väkivaltaisena sukupuolena - tai vastaavasti toisten miesten väkivallan kohteena. Myös rakenteellinen väkivalta vaikuttaa monilla elämän alueilla esimerkiksi syrjintänä ja eriarvoistamisena.

Sukupuoli ja väkivalta tarkastelee sukupuolittunutta väkivaltaa monitasoisena nykykulttuurin ilmiönä. Teos kysyy, millä eri tavoin väkivallan esityksiä voi lukea, katsoa ja vastaanottaa. Se tarkastelee kriittisesti sukupuolen, vallan ja väkivallan risteämistä kirjallisuudessa, elokuvissa, televisiossa sekä internetissä. Analyysin kohteena ovat muun muassa scifi- ja komediasarjat, runot ja nationalistiset blogikirjoitukset.

Sukupuoli ja väkivalta sopii hyvin yliopistolliseksi oppikirjaksi, mutta sen kohdeyleisöä ovat myös esimerkiksi intohimoiset televisiosarjojen kuluttajat, elokuvafriikit, valikoivat runouden ystävät, verkon vihapuhetta ihmettelevät, tyttökirjojen monen ikäiset lukijat ja jopa poliittisesta historiasta kiinnostuneet.


Tuotesuositukset