Suomen kielen hallinta ja sen kehitys — Peruskoululaiset ja nuoret aikuiset

Pajunen, Anneli; Honko, Mari
Nimeke: Suomen kielen hallinta ja sen kehitys — Peruskoululaiset ja nuoret aikuiset
Tekijät: Pajunen, Anneli (Toimittaja)
Honko, Mari (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518584073
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 3.12.2021
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1472
Painos: 1. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 493
Tuoteryhmät: Syksy 2021
Kielet ja kielitiede
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kieli ja kielet, äidinkieli, hallinta, kehitys, osaaminen, sanavarasto, puhekieli, kirjoitustaito, variaatio (kieli), sukupuolierot, ikäryhmät, koululaiset, nuoret aikuiset, kielentutkimus
Suomen kielen hallinta ja sen kehitys tarkastelee suomalaisten peruskoululaisten kielenhallintaa eli intuitiivista tietoa esimerkiksi sanojen ja rakenteiden kielenmukaisuudesta. Teoksessa selvitetään, millä tasolla eri ikäisten peruskoululaisten kielenhallinta on, millä tavoin se vaihtelee ikäkausitasolla ja sukupuolittain sekä miten se muuttuu ikäryhmästä toiseen. Mitä erot tyttöjen ja poikien kielellisessä osaamisessa kertovat toisaalta heidän kehityksestään, toisaalta siitä, miten heidän osaamistaan mitataan?

Tutkimuksen laaja empiirinen aineisto mahdollistaa ensimmäistä kertaa eri ikäryhmien kattavan vertailun. Aineiston avulla voidaan määritellä ikäryhmittäisen osaamisen odotuksenmukainen taso ja poikkeamat siitä. Tästä on hyötyä niin opetuksessa kuin opetuksen suunnittelussa, sillä riittävä sanasto ja kielitieto ovat hyvän luku- ja kirjoitustaidon edellytys.


Tuotesuositukset