Tampere kieliyhteisönä

Lönnroth, Harry
Nimeke: Tampere kieliyhteisönä
Tekijät: Lönnroth, Harry (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522221193
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1236
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Kielet ja kielitiede
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 88.25 Suomen kielen murteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kieli ja kielet, kielenkäyttö, suomen kieli, murteet, hämäläismurteet, puhekieli, kaupungit, kielikontaktit, monikielisyys, historiallinen sosiolingvistiikka, kielihistoria, ruotsin kieli, suomenruotsi, suomenkieliset, ruotsinkieliset, suomenruotsalaiset, venäjänkieliset, saksalaisuus, kielelliset vähemmistöt, paikannimet
Tampereen monikielisyyttä käsittelevä teos kertoo tamperelaisen kieliyhteisön historiasta ja nykyisyydestä kielitieteellisestä ja historiallisesta näkökulmasta. Tampereella monikielisyys liittyy ennen kaikkea kaupungin teolliseen historiaan; teollisuuden myötä kaupunkiin saapui asiantuntijoita esimerkiksi Ruotsista, Saksasta ja Englannista.

Kirjan artikkeleissa kuvataan suomen kielen eri muotojen ja suomenkielisen kadunnimistön lisäksi kolmen vanhan kielivähemmistön - ruotsin-, venäjän- ja saksankielisten - vaikutusta Tampereella. Lisäksi kirjassa annetaan kuva kaupungin muista kielistä ja siitä, miltä Tampereen kielikartta näyttää 2000-luvulla. Kirja on suunnattu kielen, historian ja kulttuurin tutkijoiden ja opiskelijoiden lisäksi kaikille monikielisyydestä kiinnostuneille.


Tuotesuositukset