Trapped in Equality — Women as Legal Persons in the Modernisation of Finnish Law

Pylkkänen, Anu
Nimeke: Trapped in Equality — Women as Legal Persons in the Modernisation of Finnish Law
Tekijät: Pylkkänen, Anu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522221230
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Studia Historica 78
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: englanti
Sivumäärä: 277
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Books in English
Kirjastoluokka: 33.09
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: naisen asema, naishistoria, sukupuoli, naiset, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, lainsäädäntö, perheoikeus, avio-oikeus, työoikeus, sukupuolisyrjintä, syrjintä, oikeussubjekti, perheet, avioliitto, väkivalta, naistutkimus, oikeushistoria
Ensimmäinen kattava analyysi oikeudellisen tasa-arvon kehityksestä Suomessa 1800-luvun lopulta 2000-luvulle osoittaa, että tasa-arvo on aina jatkuva ja usein kiistanalainen merkitysten luomisen prosessi, joka on sidoksissa aikaan ja paikkaan. Muodollinen ja symmetrinen tasa-arvokäsite on ollut vallitseva suuntaus Suomessa, mutta sen taustalta löytyy kuitenkin utilitaristisia tavoitteita, ei niinkään pyrkimystä suojata naisia yksilöinä. Naisten sovittautuminen miehiseen tasa-arvon malliin on ollut suomalaisten tasa-arvodiskurssien vahva taustajuonne, mutta siitäkin huolimatta muodollisen ja neutraalin oikeuden oletuksena on sukupuoleen sidottu oikeuden henkilön malli.

Tämä kirja tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia tasa-arvosta kiinnostuneille oikeushistorian, historian ja naistutkimuksen harrastajille.


Tuotesuositukset