Traumaattinen muisti nykyproosassa

Jytilä, Riitta
Nimeke: Traumaattinen muisti nykyproosassa
Tekijät: Jytilä, Riitta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518585780
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 29.11.2022
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1485
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Syksy 2022
SKS:n Toimituksia
Kirjallisuudentutkimus
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, kertomakirjallisuus, suomenkielinen kirjallisuus, romaanit, teemat (kerronta), muisti (kognitio), traumat, väkivalta, kärsimys, sotakokemukset, yksilö, haavoittuvuus, pelko, tulevaisuus, kollektiivinen muisti
Traumaattinen muisti nykyproosassa on ensimmäinen kotimaista traumakirjallisuutta yksityiskohtaisesti tarkasteleva tutkimus. Riitta Jytilä tutkii Katja Ketun, Sofi Oksasen, Elina Hirvosen ja Emmi Itärannan romaaneja, joissa historialliset ja kollektiiviset traumat kohtaavat henkilökohtaisen haavoittuvuuden tarinat.

Teos osoittaa, että nykyproosa tarjoaa moninaisia aineksia keskusteluun traumaattisesta muistista ja kirjallisuudesta sen käsittelijänä. Traumaattinen muisti ei ole vain menneisyyteen liittyvä ilmiö, vaan siihen niveltyy monenlaisia yksilöllisiä, kulttuurisia, ekologisia, poliittisia ja taloudellisia ulottuvuuksia. Kirja nostaakin esiin trauman yhteydet yhteiskunnallisiin kysymyksiin, eriarvoisuuteen ja valtaan. Samalla teos havainnollistaa, kuinka traumaattisia kokemuksia säätelevät ja tuottavat kulttuuriset kertomukset, kirjalliset konventiot ja esteettiset strategiat.

FT Riitta Jytilä on kotimaisen kirjallisuuden tutkija Turun yliopistossa.


Tuotesuositukset