Tuttua lemmentouhua — Johdatus rakkauskertomusten poetiikkaan, historiaan ja filosofiaan

Soikkeli, Markku
Nimeke: Tuttua lemmentouhua — Johdatus rakkauskertomusten poetiikkaan, historiaan ja filosofiaan
Tekijät: Soikkeli, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522227140
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: SKS:n toimituksia 1420
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 261
Tuoteryhmät: Kulttuuri
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 86.12 Kaunokirjallisuuden aihepiirien historia ja tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, rakkausromaanit, rakkauskertomukset, poetiikka, kerronta, naiskuva, genret, kaunokirjallisuus, kirjallisuudenhistoria
Rakkautta ymmärtääkseen ei tarvitse astua kirjahyllyä kauemmaksi. Intohimoa selitettäessä taustalla on länsimaisen rakkaustarinan monipolvinen, antiikkiin yltävä historia.

Markku Soikkelin Tuttua lemmentouhua on ensimmäinen suomenkielinen tutkimus rakkaustarinoiden historiasta, kerrontakeinoista ja tulkintatavoista. Tutkimuksen tavoitteena on selittää, mihin tarvitsemme tarinoita turhankin tutulta näyttävästä lemmentouhusta. Shakespearen intohimodraamat ovat meille yhtä tarpeellisia kuin Fifty Shades of Grey.

Tuttua lemmentouhua avaa historiallisen taustan sille, miten romanttiseen rakkauteen on alettu liittää tiettyjä oletuksia ja odotuksia, jotka näkyvät edelleen nykypäivän musiikissa, elokuvissa, kirjallisuudessa ja arkisessa puheessamme. Tutkimus esittelee rakkaustarinoiden estetiikkaa aikakausittain mukaan lukien viihderomanssin muutokset viimeisen vuosisadan ajalta.

Tuttua lemmentouhua sopii kirjallisuuden- ja kulttuurintutkimuksen oppikirjaksi mutta toimii myös yleisenä tietoteoksena lemmenkuvitelmien monipuolisuudesta. Kirjaa täydentävät tietolaatikot, joissa analysoidaan klassikkoromaaneja ja kuuluisien kirjailijoiden romanssituotantoa. Oman osuutensa saa Venetsia, jolla on rakkauden kaupunkina pidempi historia kuin Pariisilla.

Kirja on omistettu niille, jotka eivät ole päässeet rakkaudessaan edes Pariisiin saakka.


Tuotesuositukset