Työn historia — Mihin käytämme aikamme?

Suzman, James
Nimeke: Työn historia — Mihin käytämme aikamme?
Alkuteos: Work. A History of How We Spend Our Time
Tekijät: Suzman, James (Kirjoittaja)
Rekiaro, Ilkka (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518582864
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 26.7.2022
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Alkuteos: Work. A History of How We Spend Our Time
Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 288
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 339
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työ, yhteiskuntakehitys, työelämä, ajankäyttö, työkulttuuri, elinkeinot, ihminen, evoluutiobiologia, antropologia, historia
E-kirja, 2022
EPUB
16,90 €

Äänikirja, 2022
MP3
19,90 €

Elämme yltäkylläisyyden maailmassa, mutta miksi silti teemme enemmän työtä kuin koskaan aiemmin?

Työ määrittelee keitä olemme ja miten käytämme aikamme, se muokkaa kehomme ja arvojemme lisäksi ympäristöämme ja aikakäsitystämme. Mutta suhtautuivatko myös esihistorialliset esivanhempamme työhön tällä tavalla? Millainen oli maailma, jossa työ ei ollut yhteiskunnan tärkein asia – ja voiko sen saada takaisin?

Antropologi James Suzman kartoittaa kirjassaan ihmisen ja työn historiaa ammentaen oivalluksia niin arkeologiasta ja evoluutiobiologiasta kuin fysiikasta ja taloustieteestä. Ihmiskunnan alkuhämäristä maanviljelyn synnyn ja teollistumisen kautta tulevaisuuteen ulottuva matka haastaa samalla monet perusolettamuksemme siitä, keitä me lajina olemme.

”Kun automaatio mitä ilmeisemmin mullistaa tyystin globaalit työmarkkinat, on kiire miettiä uudelleen työn taloudellista, psyykkistä ja jopa hengellistä merkitystä. Tutkimalla metsästäjä-keräilijöiden, ihmisapinoiden ja jopa lintujen elämää Suzman osoittaa, että se, mitä me pidämme ’luonnollisena’, on usein pelkkää teollisuusgurujen ja maataloususkontojen kyseenalaista perintöä. Tutustumalla siihen, miten olemme menneisyydessä käyttäneet aikaamme, me toivottavasti saamme edellytykset tehdä viisaampia ratkaisuja tulevaisuudessa.” 

- Yuval Noah Harari

 

 
Tuotesuositukset