Uushenkisyys

Mahlamäki, Tiina; Opas, Minna
Nimeke: Uushenkisyys
Tekijät: Mahlamäki, Tiina (Toimittaja)
Opas, Minna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518585810
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.10.2022
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 275
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 471
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Tietolipas
Kansanusko ja uskontotiede
Yhteiskunta
Kekri
Kirjastoluokka: 20 YLEINEN USKONTOTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkisyys, uskonnollisuus, uususkonnollisuus, New Age -liike, uskonto ja uskonnot, esoterismi, paranormaalit ilmiöt, taide, kirjallisuus, populaarikulttuuri, vaihtoehtolääkintä, tieto, tiede, uskontososiologia, uskontoantropologia, uskontotiede
Yhteiskunnan rationaalistumisesta ja maallistumisesta sekä uskonnottomuuden lisääntymisestä huolimatta yhä useammilla ihmisillä on kaipuu lumoon ja pyhän kokemiseen. Uushenkisyys käsittelee uuden tutkimuksen avulla sitä, minkälaisia suuntia ja ulottuvuuksia tämä kaipuu on Suomessa saanut. Teos on ensimmäinen suomenkielinen artikkelikokoelma aiheesta.

Teoksessa esitellään uushenkisyyteen kytkeytyviä suuntauksia, niiden historiaa ja jatkumoita sekä niistä tehtyä tutkimusta. Ennen kaikkea teos tarjoaa uusia, tieteellisiä avauksia uushenkisyyden eri puoliin ja ulottuvuuksiin erityisesti 2000-luvun Suomessa. Artikkeleissa tarkastellaan esimerkiksi enkelihenkisyyttä, äänimaljahoitoja ja meditaatiota, kanavointia ja reikihoitoja, pelimaailmoja ja taidetta. Uushenkisyyttä lähestytään esimerkiksi oppimisen, täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitomuotojen, huumorin, institutionaalisten uskontojen ja valmennuksen näkökulmista.


Tuotesuositukset