Vain sodassa kuollut mies — Kadonnut, kaatunut, teloitettu?

Ylönen-Peltonen, Raija
Nimeke: Vain sodassa kuollut mies — Kadonnut, kaatunut, teloitettu?
Tekijät: Ylönen-Peltonen, Raija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518581416
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 237
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 214
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sotilaat, sotavangit, kaatuneet, sota-aika, talvisota, sotahistoria, henkilöhistoria, historia
E-kirja, 2020
EPUB
14,90 €

Talvisodan aikana lähes tuhat suomalaissotilasta jäi sotavangiksi. Vain sodassa kuollut mies kertoo yhden heistä tarinan.

Reinon sota ei mennyt kuten sankaritarinoissa. Oli käsky lähteä, oli mielikuvia paremmasta. Oli peruuttamattomia tekoja ja vihollisen vankileiri - ja mahdollisuus selvitä. Mitä hänelle tapahtui?

Reino jäi puna-armeijan sotavangiksi, ja hänet lähetettiin vakoojana takaisin Suomeen. Suomessa Reino vangittiin uudestaan, ja virallisen version mukaan hän kuoli Mikkelin pommituksessa tammikuussa 1940. Huhujen mukaan Reino teloitettiin. Hänen kuolemallaan ei ole päivämäärää eikä kuolintodistuksessa allekirjoitusta. Hän ei ole sankarivainaja eikä virallisesti sotavankikaan.

Kansallisarkiston ylitarkastajana työskentelevä Ylönen-Peltonen on erikoistunut sota-ajan aineistoihin. Hänen teoksensa pureutuu talvisodan pimeään puoleen ja puhumattomuuden perintöön, kohtaloihin, jotka on häivytetty sodan sankaritarinoista. Teos antaa äänen omaisten loppumattomalle odotukselle tilanteissa, joissa tietoa ei ollut tai sitä ei saanut kertoa.


Tuotesuositukset