Veteen kirjoitettu — Veden merkitykset kirjallisuudessa

Lehtimäki, Markku; Meretoja, Hanna; Rosenholm, Arja
Nimeke: Veteen kirjoitettu — Veden merkitykset kirjallisuudessa
Tekijät: Lehtimäki, Markku (Toimittaja)
Meretoja, Hanna (Toimittaja)
Rosenholm, Arja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522229793
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1441
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 394
Tuoteryhmät: Kirjallisuus
Kirjallisuudentutkimus
Kirjastoluokka: 86 KIRJALLISUUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, vesi, merkitykset (semantiikka), kerronta, teemat (kerronta), tulkinta, troopit (kirjallisuudentutkimus), symboliikka, poetiikka, estetiikka, kaunokirjallisuus
Millaisia esityksiä ja merkityksiä kirjallisuus tuottaa vedestä kulttuurisena käsitteenä? Miten suhtautua veteen voimana, joka pakenee inhimillistä hallintaa?

Kirja osallistuu ajankohtaiseen ja elintärkeään keskusteluun veden kulttuurisista, esteettisistä, sosiaalisista ja historiallisista merkityksistä.

Vesi ymmärretään kirjan artikkeleissa sekä maantieteellisenä ja fysikaalisena elementtinä että kulttuuristen prosessien tuottamana osana ympäristöämme. Mukana on sekä moderneja klassikkoja että nykykirjallisuuden edustajia suomen-, ruotsin-, saksan-, englannin- ja venäjänkieliseltä kulttuurialueelta.

Kirja muistuttaa meitä siitä, että vesi on yksi maailman vanhimmista kulttuurisista symboleista, ajan ja elämän virran kielikuva, joka ylittää kieliä ja kansallisia kulttuureja ja on osallisena kulteissa, rituaaleissa, uskonnoissa, taiteissa ja tieteissä.

Teos soveltuu sekä yliopistolliseksi oppikirjaksi ja kurssimateriaaliksi että kaikille kirjallisuuden ja luonnon merkityksistä kiinnostuneille. Symboleiden, vesimetaforien ja veden myyttihistorian välittämä tieto muistuttaa materiaalisen veden, mielikuvituksen ja luovuuden yhteisistä virroista.


Tuotesuositukset