Viipurin hopeat — Hopeasepän työtä ja kulttuurihistoriaa

Tamminen, Marketta
Nimeke: Viipurin hopeat — Hopeasepän työtä ja kulttuurihistoriaa
Tekijät: Tamminen, Marketta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522229014
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 147
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 205
Tuoteryhmät: Taide ja arkkitehtuuri
Historia
Kulttuuri
Kirjastoluokka: 76.80
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hopeatyöt, hopea, muotoilu, hopeaesineet, korut, antiikkiesineet, leimat, taidetaonta, hopeasepät, henkilöhistoria, kulttuurihistoria, historia
Avainsanat: hopeasepät, viipurilaisuus, hopeatyöt, kultasepät, keräily, hopeaesineet, kultasepänliikkeet, antiikkikauppiaat, antiikkiesineet, antiikki, hopeasepäntyöt, keräilijät, hopea, arvoesineet, kultasepäntyöt
Viipurin hopeat esittelee viipurilaista hopeasepäntyötä sekä hopeamestareiden ja heidän oppipoikiensa vaiheita. Ainutlaatuisten hopeaesineiden kiehtovat tarinat ovat osa suomalaisen taidekäsityön historiaa ja Viipurin kulttuurihistoriaa.

Viipurin historia selittää vahvasti siellä valmistettujen hopeaesineiden erityisyyttä. Viipurilaismestarien käsityö kertoo eri aikoina ilmenneistä ruotsalaisista, saksalaisista, balttilaisista ja venäläisistä kulttuurivaikutteista.

Kansainväliset esinetyypit, tyylit ja koristeaiheet näkyivät Viipurissa taidokkaina, hienovaraisina ja omaperäisinä hopeaesineinä. Esimerkiksi viipurilaiset olutkannut ja karoliinipikarit kuuluvat maamme kauneimpiin.

Marketta Tammisen tekstiä täydentävät yli 150 esinekuvaa ja leimaluettelot viipurilaisista hopeasepistä ja heidän oppipojistaan.


Tuotesuositukset