Volter Kilpi — Elämäkerta

Kokko, Laura
Nimeke: Volter Kilpi — Elämäkerta
Tekijät: Kokko, Laura (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518583014
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 22.6.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 300
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 704
Tuoteryhmät: Syksy 2022
Elämäkerrat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjailijat, kirjastonhoitajat, elämänkaari, kirjailijuus, työura, kirjastolaitos
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Ensimmäinen elämäkerta Suomen kirjallisuuden omintakeisesta mestarista.

Volter Kilven (1874-1939) teos Alastalon salissa on nimetty Suomen parhaaksi romaaniksi, mutta millainen ihminen oli kirjailija itse? Kotiseutunsa Kustavin merellistä arkea kuvannut Kilpi oli ihmisyyteen uskova saaristolaiskirjailija, joka sanojensa mukaan eli merkillisen elämän.

Laura Kokon kirjoittama elämäkerta kertoo Volter Kilven elämästä kirjailijana ja kuvailee kiinnostavasti myös hänen vähälle huomiolle jäänyttä kirjastouraansa sekä yhteiskunnallisia pyrkimyksiään. Suomalaisen kirjallisuuden klassikoksi nousseen Saaristosarjan takaa paljastuu lempeä perheenisä, joka kamppaili koko ikänsä ansiotyön ja kirjoittamisen ristipaineessa.

Lauri Jäntin säätiön myönsi Laura Kokolle teoksesta vuoden 2023 tunnustuspalkinnon.

Kirjasta sanottua

”Kulttuurihistorioitsija Laura Kokon Volter Kilpi on poikkeuksellisen täysipainoinen kirjailijaelämäkerta. Kilven teokset, kirjallinen työ ja julkinen toiminta ovat etualalla. Kilven tuotanto saa asiantuntevan esittelyn ja monipuolisen taustoituksen. Dokumentointi, kuvitus ja runsaat viitteet edustavat korkeatasoista kirjakulttuuria. - - Kokko on valinnut näkökulmakseen intiimin lähikuvauksen, jossa Volterin elämä avataan poikkeuksellisen laajan kirjeenvaihdon ja kirjallisen jäämistön avulla. Niille Kokko rakentaa henkilökuvan voimakastuntoisesta miehestä.” 
Jyrki Nummi / Helsingin Sanomat
                       
”Kokon Kilpi-elämäkerta kohoaa oitis merkittävämpien suomalaisten kirjailijabiografioiden kärkisijoille. Se tarjoaa runsain mitoin välttämätöntä ja kiinnostavaa tietoa kaikista niistä elämänympäristöistä, joissa Kilpi eri aikoina vaikutti ja joista hän vaihtelevin tavoin ammensi aineistoa myös kaunokirjalliseen työhönsä.”
Jouko Grönholm / Turun Sanomat
 
”Nyt Kilpi on monumentti, kenties suurimman suomalaisen romaanin kirjoittaja. Kulttuurihistorioitsija Laura Kokko puolestaan on ihmeentekijä.”
Kari Savolainen / Suomen Kuvalehti
 
”Laura Kokon elämäkerta Volter Kilvestä on todellinen täysosuma ja – siltä tuntuu – rakkauden työ. Se saa Kilpeen jo tutustuneen lukijan hykertelemään riemusta, kun kirjojen taustat ja niiden tekijän elinolosuhteet paljastuvat pikku hiljaa, hieman samaan tapaan kuin Kilven oma Saaristosarja kammitsoi lukijansa vähän kerrallaan taikapiiriinsä.”
Jari Mäkäräinen / Alfa-TV

 
 
Tuotesuositukset