Yhteiskuntaetnologia

Fingerroos, Outi; Lundgren, Maija; Lillbroända-Annala, Sanna; Koskihaara, Niina
Nimeke: Yhteiskuntaetnologia
Tekijät: Fingerroos, Outi (Toimittaja)
Lundgren, Maija (Toimittaja)
Lillbroända-Annala, Sanna (Toimittaja)
Koskihaara, Niina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789522228673
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 255
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 295
Tuoteryhmät: Kansatiede ja antropologia
Tietolipas
Kirjastoluokka: 49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kansatiede, yhteiskunta, tutkimus, tutkimusetiikka, kaupunkikansatiede, arki, perheenyhdistäminen, palvelut, sosiaalipalvelut, terveyspalvelut, toimeentulo, köyhyys, kuntaliitokset, osallistuminen, paikallisyhteisöt, aluekehitys, maaseutu, kaupungit, meänkieli
Etnologiset tutkimusmenetelmät kiinnostavat enenevässä määrin myös muiden tieteenalojen tutkijoita. Yhteiskuntaetnologian fokus on ajankohtaisessa, tällä hetkellä Suomessa eri yliopistoissa tehtävässä yhteiskuntaetnologisessa tutkimuksessa. Kirjassa nostetaan esille yhteiskuntaetnologisen tutkimuksen teon ja tutkimusaiheiden valinnan monitasoisuus.

Artikkelit todentavat, että yhteiskuntaetnologit ovat kiinnostuneita ihmisistä, heidän elämästään, arjestaan ja kokemuksilleen antamista merkityksistä. Virallisten lausuntojen, asiantuntijoiden arvioiden ja julkisen sanan taustalla on paljon hiljaista tietoa, mielipiteitä ja tunteita, joista yhteiskuntaetnologit innostuvat. Arkisten kokemusten kartoittamiseen etnologinen työkalupakki tarjoaa erityistyövälineitä, kuten haastattelututkimuksen, havainnoinnin ja erilaiset tekstinluvun menetelmät.

Artikkelikokoelma on tarkoitettu sekä oppikirjaksi että ajankohtaiseksi tieteelliseksi puheenvuoroksi yhteiskuntaetnologisen tutkimuksen ydinkysymyksistä.


Tuotesuositukset