Huvia ja herkkuja — helsinkiläistä hotelli- ja ravintolaelämää ennen itsenäisyyden aikaa
Hirn, SvenTuotetiedot
Nimeke: | Huvia ja herkkuja — helsinkiläistä hotelli- ja ravintolaelämää ennen itsenäisyyden aikaa | ||
Tekijät: | Hirn, Sven (Kirjoittaja) | ||
Tuotetunnus: | 9789517468978 | ||
Tuotemuoto: | Kovakantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Hinta: | 19,00 € (17,27 € alv 0 %) | ||
|
|||
Lisätiedot
Kustantaja: | SKS Kirjat |
Sarja: | Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 1120 |
Painos: | 1. painos, 2007 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 188 |
Tuoteryhmät: | Historia SKS:n Toimituksia Kirjakellarin aarteet |
Kirjastoluokka: | 92.833 Pääkaupunkiseudun historia |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | ravintolat, hotellit, ruokakulttuuri, sosiaalinen elämä, huvit, alkoholikulttuuri, kaupunkikulttuuri, kulttuurihistoria, kaupunkihistoria, historia, henkilöhistoria, yrittäjät, ravintola-ala, autonomian aika |
Esittelyteksti
Sven Hirn on lukuisien Helsingin ja muun Suomen huvielämää ja kulttuuririentoja käsittelevien teosten arvostettu laatija. Nyt hänen aiheenaan on helsinkiläinen ravintolaelämä ensimmäisestä tunnetusta ravintolasta (1814) alkaen Suomen itsenäistymisen alkuun asti. Kirja tarjoaa elävän kuvan kaikista vuosina 1814-1917 Helsingissä toimineista ravintoloista, niiden omistajista, tarjotuista ruuista, vieraista, esiintyjistä ja orkestereista. Kertomus etenee kronologisesti ja käy läpi ravintolatoimen haparoivan alkuvaiheen, Kaisaniemen synnyn, venäläisten kylpylävieraiden loistokauden, Kaivohuoneen, Seurahuoneiden, Kappelin, Kämpin, Fennian ja lukuisien muiden nousut ja laskut.