Kallio-Kuninkala — Paloheimojen kodista taiteen pihapiiriksi

Paavilainen, Ulla; Vuori, Suna
Nimeke: Kallio-Kuninkala — Paloheimojen kodista taiteen pihapiiriksi
Tekijät: Paavilainen, Ulla (Kirjoittaja)
Vuori, Suna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518582659
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.8.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 275
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Historia
Vanhat talot
Taide ja arkkitehtuuri
Syksy 2023
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: liikemiehet, taiteilijayhteisöt, sukutilat, oppilaitokset, säätiöt, rakennukset, festivaalit, musiikkijuhlat, maatalousoppilaitokset, musiikkikorkeakoulut, henkilöhistoria, historia
Osana elävää historiaa, taiteilijakotien keskellä.

Kallio-Kuninkalan historia alkaa vuodesta 1899, kun tohtori K. A. Paloheimo osti tilan perheensä kesäpaikaksi. Naapuriin Tuusulan Rantatien varrelle oli rakentumassa samaan aikaan tiivis taiteilijayhteisö, jonka jäsenet jakoivat aatteen suomenmielisestä ja -kielisestä Suomesta.
Paloheimon perhe muodosti sillan talouselämän ja taiteen välille. Tämä näkyi avioliittojenkin kautta, sillä Paloheimon pojista kolme vei vihille taiteilijoiden - Halosen, Järnefeltin tai Sibeliuksen - tyttären.

Taiteilijayhteisön perintö ja rakkaus kulttuuriin elävät Kallio-Kuninkalan pihapiirissä edelleen. Yrjö ja Leonora Paloheimon lahjoitusten ansiosta tila toimii Taideyliopiston Järvenpään toimipisteenä. Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ja vuosittaisen Meidän Festivaalin käytössä Kuninkalan mäki soi ja sykkii elämää ympäri vuoden.


Tuotesuositukset