Mediahistoria — Viestinnän merkityksiä ja muodonmuutoksia puheesta bitteihin

Kortti, Jukka
Nimeke: Mediahistoria — Viestinnän merkityksiä ja muodonmuutoksia puheesta bitteihin
Tekijät: Kortti, Jukka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522226938
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Tietolipas 250
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 383
Tuoteryhmät: Historia
Tietolipas
Kirjastoluokka: 07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: media, joukkoviestintä, joukkoviestimet, viestintä, viestintätekniikka, mediakulttuuri, teknologinen kehitys, kehitys, muutos, globalisaatio, vaikutukset, yhteiskunnalliset vaikutukset, historia
E-kirja, 2016
EPUB
6,90 €

Mediahistoria on yleisesitys viestinnän historiasta ja synteesi median roolista historiassa. Teos kertoo valikoidusti median historian pääpiirteet puheen synnystä sosiaaliseen mediaan. Painotus on 1400-luvulla tapahtuneen kirjapainotaidon keksimisen jälkeisessä ajassa. Katsaukset pitävät sisällään tärkeimpien mediateknologioiden historian tiivistetysti kuljettaen erikseen mukana myös huomioita suomalaisen median kehityksestä.

Teos on kaivattu ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys mediahistoriasta, joka ei oppialana ole kovin vanha kansainvälisestikään. Ensisijaisesti teos palvelee oppimateriaalina historian ja mediatutkimuksen yliopistollisissa opintokokonaisuuksissa, mutta sitä voidaan hyödyntää monen alan tutkimuksessa perusteoksena. Se palvelee kasvavaa monitieteistä tarvetta hahmottaa median merkitystä historiassa.


Tuotesuositukset