Muistitietotutkimuksen paikka — Teoriat, käytännöt ja muutos

Savolainen, Ulla; Taavetti, Riikka
Nimeke: Muistitietotutkimuksen paikka — Teoriat, käytännöt ja muutos
Tekijät: Savolainen, Ulla (Toimittaja)
Taavetti, Riikka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518584387
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 7.9.2022
Hinta: 25,00 € 16,00 € (14,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1478
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 525
Tuoteryhmät: Kevät 2022
SKS:n Toimituksia
Historia
Yhteiskunta
Kulttuuri
Kesäale
Kirjastoluokka: 90 HISTORIANTUTKIMUS. YLEINEN KULTTUURIHISTORIA YLEINEN SOTAHISTORIA. YLEINEN ARKEOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: muistitieto, tutkimus, tutkimusmenetelmät, metodologia, historiantutkimus, folkloristiikka, kansatiede, kulttuurintutkimus, monitieteisyys, tieteidenvälisyys
Muistitietoa, menneisyyttä koskevaa subjektiivista ja yhteisöllistä tietoa, hyödynnetään monilla tieteenaloilla. Suomalaisella muistitietotutkimuksella onkin vankat siteet paitsi historiantutkimukseen myös folkloristiikkaan ja etnologiaan.

Muistitietotutkimuksen paikka tarjoaa ajantasaisen johdatuksen muistitietotutkimuksen luonteeseen ja mahdollisuuksiin. Kattava perusteos esittelee muistitietotutkimuksen historiaa ja nykypäivää sekä roolia ja merkitystä yhteiskunnassa.

Teoksessa muistitietotutkimus ymmärretään tieteidenvälisenä ja monitieteisenä kenttänä. Kirja suhteuttaa muistitietotutkimusta historian- ja kulttuurien tutkimuksen tieteenaloihin ja jäsentää sen yhteyksiä muun muassa kansainväliseen oral history -liikkeeseen, kulttuuriseen muistitutkimukseen ja digitaalisiin ihmistieteisiin.

Eri tieteenaloja edustavat kirjoittajat lähestyvät muistitietotutkimuksen teorioita, menetelmiä ja aineistoja monipuolisten, omiin tutkimuksiinsa pohjautuvien tapausesimerkkien kautta. Muistitietotutkimusta hyödyntäville tutkijoille ja opinnäytetyön tekijöille teos on verraton käsikirja.


Tuotesuositukset