Perinnevegeä

Ljokkoi, Anniina; Kaski, Liisa
Nimeke: Perinnevegeä
Tekijät: Ljokkoi, Anniina (Kirjoittaja)
Kaski, Liisa (Kirjoittaja)
Mathisen, Tuuli (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789518585339
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 23.3.2023
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 264
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 222
Tuoteryhmät: Kevät 2023
Historia
Ruoka ja ruokakulttuuri
Kekri
Kirjastoluokka: 68.221 Vegaaniruoat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokaperinne, kasvisruoat, kasvisravinto, ruokakulttuuri, ruoka-aineet, itämerensuomalaiset kansat
Hampputofu, härkäpapu, kaurajogurtti, naurisleipä - mitä kasvisruokia esivanhempamme söivät?

Suomessa on kerätty villivihanneksia ja juotu kauramaitoa vuosisatojen ajan - karjalanpaisti ei ole koko totuus perinneruoastamme.

Perinnevegeä ammentaa entisaikojen ruokapöytien parhaimmistosta ja lähestyy yhteistä ruokaperintöämme ilmastolle ja eläimille lempeästä näkökulmasta. Kirja tarjoaa yli 50 kasvisruokareseptiä, jotka voi toteuttaa kokonaan vegaanisina. Ainekset löytyvät lähikaupasta tai -metsästä.

Ruuanlaiton ohessa teos kertoo esivanhempiemme ruokakulttuurista ja eri ainesten taustoista. Tärkeään osaan nousevat vanhat viljelykasvimme härkäpapu, herne, nauris, ohra ja hamppu.

Teos on palkittu vuoden 2022 Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla.


Tuotesuositukset