Ruoka-Kalevala eli makumuistoja Suomesta

Kaaro, Jani
Nimeke: Ruoka-Kalevala eli makumuistoja Suomesta
Tekijät: Kaaro, Jani (Kirjoittaja)
Laatikainen, Satu (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789522228260
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 20,00 € (18,18 € alv 0 %)

Kustantaja: SKS Kirjat
Sarja: Kirjokansi 132
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 430
Tuoteryhmät: Kulttuuri
Ruoka ja ruokakulttuuri
Kirjastoluokka: 68.252 Ruokalajit ja ruokakulttuuri, Suomi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruoka, ruokailu, ruokaperinne, ruokakulttuuri, muistot, muistelu, historia
Suurimmat herkut, mummolan muistot ja arkiset hetket ruokapöydän ääressä - Ruoka-Kalevala koostuu meidän kaikkien ruokatarinoista. Kirja kokoaa yhteen suomalaista ruokaperintöä samassa hengessä kuin Elias Lönnrotin keräämä Kalevala kansanperinnettä yli 180 vuotta sitten.

Ruoka-Kalevala kertoo, miten me syömme ja millaisia elämyksiä olemme ruoan ääressä kokeneet. Ruokapöydässä syntyy muistoja, tarinoita meistä ja ruoasta.
Menneisyys ja nykyisyys niveltyvät yhteen tarinoissa, joissa ostetaan viiden pennin kolakarkkeja tai vietetään lauantain pizzapäivää. Muistot kertovat myös, miten suomalainen ruokakulttuuri on kehittynyt. Miten meistä, joiden maassa ei kasva juuri mitään syötäväksi kelpaavaa, tuli maailman ketterimpiä ja monipuolisimpia syöjiä?

Ruokamuistokeräyksen tarinat on koonnut yhteen ja taustoittanut Jani Kaaro. Teoksessa pääsevät ääneen erityisesti tavalliset suomalaiset, jotka ovat jakaneet muistonsa. Lisäksi ruokatarinansa kertoo novellimuodossa kahdeksan suomalaista kaunokirjailijaa: Juha Hurme, Virpi Hämeen-Anttila , Juha Itkonen, Rosa Liksom, Enni Mustonen, Outi Pakkanen, Salla Simukka sekä Pajtim Statovci.


Tuotesuositukset