Superdiversiteetti — Näkökulmia maahanmuuton monimuotoisuuteen

Martikainen, Tuomas; Pöyhönen, Sari
Nimeke: Superdiversiteetti — Näkökulmia maahanmuuton monimuotoisuuteen
Tekijät: Martikainen, Tuomas (Toimittaja)
Pöyhönen, Sari (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789518588491
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.12.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1489
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 421
Tuoteryhmät: Syksy 2023
Kielet ja kielitiede
Kulttuuri
Yhteiskunta
SKS:n Toimituksia
Kirjastoluokka: 87 KIELITIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskunta, väestönmuutokset, maahanmuutto, monimuotoisuus, monikulttuurisuus, pakolaisuus, pakolaiset, maahanmuuttajat, stereotypiat, moninaisuus, muuttoliike
Maahanmuuton lisääntymisellä 1990-luvun taitteesta lähtien on ollut lukuisia vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan. Moninaisuus on lisääntynyt, eivätkä perinteiset sosiaaliset kategoriat, kuten etninen tausta, syntymämaa tai äidinkieli, enää riitä kuvaamaan sitä.

Tämä teos tarkastelee monimuotoista Suomea superdiversiteetin käsitteen valossa. Käsite kyseenalaistaa perinteisen monikulttuurisuusajattelun, joka korostaa etnisiä ja kulttuurisia eroja. Superdiversiteetti nostaa niiden rinnalle niin ryhmien sisäisiä kuin yksilöllisiäkin eroja ja erilaisten elämänkulkujen merkitystä. Superdiversiteetin näkökulmasta maahanmuuton aiheuttamia yhteiskunnallisia ilmiöitä voidaan käsitellä aiempaa syvällisemmin. Käsitettä pohditaan teoksessa myös kriittisesti: Mitä uutta se tarjoaa? Mihin sitä voidaan soveltaa? Mihin ei?

Teos on ensimmäinen suomenkielinen kokoelma superdiversiteetin tutkimuksesta. Se käsittelee superdiversiteettiä monitieteisesti kattaen esimerkiksi sosiolingvistiikan, kasvatustieteet, yhteiskuntatieteet ja kaupunkitutkimuksen.


Tuotesuositukset